Mladički

Mladički

Občasno imamo mladičke. 

Od nas gredo odlično socializirani, 2x cepljeni proti respiratornim boleznim, redno razčrvičeni, kastrirani, z mikročipom, potnim listom, rodovnikom in kitten paketom. Od nas gredo v starosti ca. 3,5-4 mesece. 

UPDATE 4/24 - v maju pričakujemo mladičke.  Več info: luxuscats@siol.net ali 031736188

Več informacij o naših mladičkih ... spodaj ⤵️
.
-
.

Pričakovanja ... vaša in naša. 

Kaj lahko vi pričakujete od nas? 

Ko kupite SI*LUXUS mladička, kupite tako del naše družine kot tudi rezultat triindvajsetih let vzrejnih izkušenj. Ne le, da so mladički fokus mojega in našega družinskega življenja ter energije v prvih nekaj mesecih svojega življenja, predstavljajo tudi našo predanost in ljubezen. Vsi naši mladički so potomci karakterno trdnih staršev, ki ustrezajo pasemskemu standardu (kar dokazujejo tudi visoka priznanja na razstavah) - njihovi starši so v del družine in niso zaprti v kletkah. 

Mladički, vzrejeni doma. Mladički odraščajo v naših življenjskih prostorih, tako so navajeni vrveža družinskega življenja. SI*LUXUS mladički so socializirani od rojstva dalje, z dnevno individualno pozornostjo. To vključuje redno nego dlake, krajšanje krempljev, pa tudi spoznavanje vode, šampona in fena. So tudi v stalnem stiku z našimi otroki in drugimi živalmi v našem domu, psi in kunci. V času, ko gredo domov, so popolnoma sobno čisti, navajeni so transportnega boksa / torbe ter vožnje v avtomobilu. 

Kvalitetna vzgoja. SI*LUXUS mladički so pri nas deležni najboljše možne oskrbe in nege. Odraščajo naravno, dojeni so, dokler jim mama pusti in počasi jih prestavljamo na visoko kvalitetno (premium) hrano. Vsak mladiček je redno individualno pregledan pri našem veterinarju, ki mu zaupamo že dolga leta.Za zaščito nedoraslega imunskega sistema mladički pri nas prejmejo dva odmerka kombiniranega cepiva, nikakor pa niso cepljeni proti levkozi in klamidiji. Domov grejo s podrobnimi podatki o nadaljnjih cepljenjih, prvega prejmejo čez eno leto. Mladički so tudi redno razčrvičeni od četrtega tedna dalje. Mucki, hišni ljubljenčki oz. mucki, ki niso namenjeni za nadaljno vzrejo, k novim lastnikom gredo že kastrirani. To novim lastnikom prihrani skrb in stroške, mladičku pa nepotreben psihičen in telesni stres takoj po menjavi družine in okolja. Mladički neprimerno lažje prestanejo poseg ko so še v leglu in preden začnejo delovati spolni hormoni (dobro uro po posegu že jedo in se igrajo), mi pa smo tudi mirni, saj naš veterinar opravi poseg rutinsko, minimalno invazivno in predvsem strokovno. Starši mladičkov imajo opravljene vse priporočene zdravstvene teste, ki se pogosteje in/ali dedno pojavljajo pri pasmi, ter so zdravi, zato za naše mladičke dajemo zdravstveno garancijo. Naše mačke so registrirane pri TICA  (The International Cat Association, največja svetovna organizacija in združenje vzrediteljev mačk) in vsi naši mladički imajo njihov rodovnik. 

Doživljenjska podpora. Pri nas ne morete naročiti mladička preko telefona ali po mailu, ne da se jih kupiti za nekoga drugega in mladičkov tudi nimamo vsak trenutek. Doživljenjsko smo navezani na vse mladičke, ki se skotijo pri nas. Želimo ostati v kontaktu z mladičkovimi lastniki ne le do oddaje, temveč še kasneje, zato je pomembno, da zaupate tako nam kot zaupate našim mačkam. Veselimo se vsake nove slike, informacij o dosežkih in uspehih. Nudimo vam informacije o uspehih in zdravju naše in vaše mačje družine. Kadarkoli smo pripravljeni vzeti nazaj psa ali mačko iz naše vzreje, ne glede na razlog. Žival bomo namestili v novem ljubečem domu. 

Kaj pričakujemo od vas? 

Preštudirali ste pasmo. Za začetek, pričakujemo, ste prebrali vse o pasmi, in se trdno odločili, da je ragdoll  prava pasma za vas in vašo družino. Pričakujemo tudi, da ste pregledali našo spletno stran in facebook/instagram in izoblikovali mnenje, kakšne živali stanujejo z nami. Pričakujemo, da boste realno ocenili vaše okoliščine in se pametno odločili, ali resnično imate čas in prostor za novega mačjega družinskega člana. 

Pravi mladiček ob pravem času. Natančno poglejte svoj koledar. Pričakujemo, da bo relativno prazen prvih nekaj dni, da se lahko posvetite na socializaciji in navajanju na nove ljudi in nov dom. Počitnice, službena potovanja in celodnevne odsotnosti v prvih tednih z muckom odpadejo.  

Muc mora biti del družine. Še eno od naših pričakovanj je, da bo mladiček pomemben in ljubljen član vaše družine. Živi naj z vami (v hiši /stanovanju, te mačke niso primerne za bivanje zunaj), prejema naj kakovostno hrano in profesionalno veterinarsko oskrbo celo življenje. Pričakujemo, da bo vaše stanovanje / hiša varna za bivanje radovednega mačjega sostanovalca (kabli, okna, balkon, rastline itd.) 

Partner pri veterinarski oskrbi. Kljub genetskim in zdravstevim predgledom staršev je možnost, da žival tekom življenja zboli. Pričakujemo, da bodo lastniki naših mladičkov partnersko sodelovali z veterinarjem pri oskrbi in ne prelagali odločitve nanj.
Search